امنیت آب و غذا- تجربه‌های چین و هند

عنوان گزارش: Water and food security–Experiences in India and China

عنوان به فارسی: امنیت آب و غذا- تجربه‌های چین و هند
نهاد تهیه‌کننده: همیاری جهانی آب (GWP)
تاریخ انتشار: ۲۰۱۳
تعداد صفحات: ۴۸
خشکسالی‌، سیل‌، افزایش قیمت غذا و انرژی، و رشد جمعیت موضوعاتی هستند که سزاوار تمرکز توجه جهانی به مسئله امنیت آب و به ویژه نقش حیاتی آن در تأمین امنیت غذایی است. پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته حاکی از آن است که شکاف میان عرضه و تقاضای آب در حال زیاد‌شدن است و تا سال ۲۰۳۰ به ۲۰ درصد خواهد رسید. بحرانی‌ترین شکل این وضعیت، در کشورهایی که با کمیابی آب روبرو هستند پدید خواهد آمد، مگر آنکه برای استفاده بهتر از منابع موجود و توسعه منابع جدید سرمایه‌گذاری شود.
در این نوشتار چنین استدلال می‌شود که رویارویی موضوعات امنیت آب، غذا و انرژی در آینده، به احتمال زیاد در آسیا پدید خواهد آمد و برندگان و بازندگانی خواهد داشت. منطقه آسیا اتکای زیادی به آبیاری برای تولید غذا دارد و در حال حاضر، دوسوم از ۸۵۰ میلیون انسان فقیر و گرسنه در این منطقه جای دارند. هند و چین تقریباً در تمامی جنبه‌ها در این منطقه سیطره هستند- از نظر جمعیت، اقتصاد و رشد. بنابراین، هر آنچه در این کشورها رخ دهد، تأثیر تردیدناپذیری بر کل منطقه خواهد داشت. هر دو کشور به عنوان ابرکشور شناخته می‌شوند و تراکم جمعیت بالایی دارند، رشد اقتصادی تقریباً دورقمی دارند، و جمعیت آنها از مرز ۱ میلیارد نفر عبور کرده است. با این همه، حکمرانی آب و تولید غذا در این دو کشور، کاملاً متفاوت است و بازتاب نظام‌های سیاسی متمایز آنها است. در این نوشتار شیوه‌های رویارویی کشورهای چین و هند با چالش‌های تأمین آب در شرایط کمیابی فزاینده آب و رقابت تقاضاها مقایسه می‌شود. تحلیل ارائه‌شده در این نوشتار می‌تواند بینش‌های مهمی را برای پی‌ریزی سیاست‌های کشاورزی و آب فراهم آورد و مسائلی درباره توازن مناسب میان اقتدار مرکزی و مدیریت نامتمرکز آب مطرح سازد که نیازمند توجه جدی است.
فهرست مطالب
۱- آب و غذا، اولویت‌های جهانی هستند.
۲- چین و هند- شباهت‌ها و تمایزها
۳- حکمرانی آب در هند
۴- حکمرانی آب در چین
۵- گزیده تجارت کشورهای دیگر
۶- درس‌آموزی از چین، هند و سایر کشورها
۸- نقش یکپارچه‌نگری

دانلود گزارش
 

فرم ثبت نظرات

نام
ایمیل
متن
متن