چشم‌انداز جهانی آب

عنوان: چشم‌انداز جهانی آب
ناشر: شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس
تاریخ نشر: ۱۳۸۶
تیراژ: ۲۰۰۰
تعداد صفحات: ۶۰
شرح مختصر:
شرايط آينده تا حد زيادي ناشناختني است. با وجود اين، انسان همواره به شرايط محتمل آينده انديشيده است و در پي كشف راه‌هاي منطقي نيل به آيندة مطلوب برآمده است. آشكار است كه هرگونه پيش‌بيني دربارة آينده (براي مثال، عرضه و تقاضاي آتي آب)، محرك سرمايه‌گذاري‌هاي هنگفت در طرح‌هاي آبي خواهد بود و هر يك از اين طرح‌ها نيز آثار اجتماعي و اكولوژيكي بسياري را در پي خواهند داشت. چالش فراروي برنامه‌ريزان آب،‌ متوازن كردن ريسك‌ها و منافع اين‌گونه تلاش‌ها است. تحليل‌هايي كه در قالب چشم‌انداز صورت مي‌گيرد، مي‌تواند به مديران و ذينفعان، در درك بهتر عدم قطعيت‌هاي ذاتي مديريت آينده و شناسایی راهبردهاي جديد و موفق‌تر براي انطباق‌يافتن با آيندة محتمل، بسيار كمك كند. ويژگي‌ مهم چشم‌انداز در اين است كه مي‌توان به گونه‌اي متفاوت و جديد به شرايط حال نگريست و امكان‌ها و انتخاب‌هاي جديدي را كه پيش‌تر ناديده گرفته شده‌اند، پيدا كرد.
در قلمرو آب، كشورها و نهادهای بين‌المللي چشم‌اندازهايي را در سطوح مختلف تدوين كرده‌اند كه چشم‌انداز جهاني آب در سال ۲۰۲۵ از معروفترین آنها به شمار می‌رود. تدوین چشم‌انداز جهانی آب در نخستین اجلاس جهانی آب در سال ۱۹۹۷ در مراکش به شورای جهانی آب محول شد. این کار در فاصلة سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ به انجام رسید.
كتاب حاضر در دو بخش سازمان‌دهي شده است. در بخش نخست، با هدف زمينه‌سازي مناسب براي مطالعة چشم‌انداز جهاني آب و پوشش دادن ديگر جنبه‌هاي مقولة چشم‌انداز، چهار مطلب كوتاه با اين عناوين گنجانده شده است:
نقش و اهميت چشم‌انداز در مديريت آب؛
نقدي بر تدابير اقتصادي در مديريت جديد آب؛
راهبردهاي توسعة بلندمدت آب كشور؛ و
اهداف تدوين چشم‌انداز جهاني آب.
بخش دوم را متن اصلي چشم‌انداز جهاني آب تشكيل مي‌دهد. در انتهاي كتاب نيز، تعريف برخي واژه‌ها و سند راهبردهاي توسعة بلندمدت منابع آب كشور در قالب دو پيوست ارائه شده است.
به گفتة ناشر، اين کتاب با هدف آشناكردن مديران و كارشناسان بخش آب با اين مباحث و توجه به جهت‌گيري‌هاي مشترك اين ديدگاه‌ها، از جمله ضرورت اصلاحات نهادي و تمركززدايي، مشاركت مردمي و نقش‌آفريني سازمان‌هاي غيردولتي و مانند اينها تهيه شده است

دانلود مقاله

فرم ثبت نظرات

نام
ایمیل
متن
متن