استخراج بیتکوین علیه آب و زمین
ارزیابی جدید سازمان ملل هشدار میدهد که شبکه جهانی استخراج بیتکوین بهشدت به سوختهای فسیلی وابسته است و علاوهبر ردپای کربن قابلتوجه آن، اثرات نگرانکنندهای بر آب و زمین دارد. افزایش فوقالعاده قیمت ارزهای دیجیتال در دهه گذشته، سرمایهگذاری عظیمی را در بخش ارزهای دیجیتال برانگیخته است..
به لطف بلاکچین و دیگر پیشرفتهای تکنولوژیکی، اکنون ارزهای دیجیتال از مؤلفههای نظام مالی مدرن جهان بهشمار میآیند. گفته میشود که آنها حتی پتانسیل شکست قویترین ارزهای جهان را دارند..
به گفتهٔ «کاوه مدنی»، مدیر مؤسسهٔ آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل که هدایت این مطالعه را برعهده داشت، «نوآوریهای تکنولوژیکی غالباً با پیامدهای ناخواسته همراه است و بیتکوین نیز از این قاعده مستثنا نیست.» او میافزاید «یافتههای مطالعه نباید ما را از استفاده از ارزهای دیجیتال دلسرد کند. در عوض، باید ما را وادارد در ضابطهمندسازی آن بکوشیم و در پیشرفتهای تکنولوژیکی سرمایهگذاری کنیم تا کارایی نظام مالی جهانی را بدون آسیبرساندن به محیط زیست بهبود بخشیم.»..
اگر بیتکوین یک کشور بود، مصرف انرژی آن بالاتر از کشوری مانند پاکستان با جمعیتی بیش از ۲۳۰ میلیون نفر در رتبهٔ ۲۷ جهان قرار میگرفت. رد پای کربن آن معادل سوزاندن ۸۴ میلیارد پوند زغالسنگ یا بهرهبرداری از ۱۹۰ نیروگاه گاز طبیعی بود..
رد پای آب استخراج بیتکوین معادل آب مورد نیاز برای پر کردن بیش از ۶۶۰ هزار استخر شنا در اندازهٔ مسابقات المپیک بود. این مقدار آب برای تأمین نیازهای خانگی بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در روستاهای جنوب صحرای آفریقا کافی است..
متن کامل این خبر را می توانید در روزنامه پیام ما مطالعه نمایید.