از عهده‌ کمیابی آب برآمدن: چارچوب اقدام برای کشاورزی و امنیت غذایی

عنوان: Coping with water scarcity: An action framework for agriculture and food security


عنوان به فارسی: از عهده‌برآمدن کمیابی آب: چارچوب اقدام برای کشاورزی و امنیت غذایی
نهاد تهیه‌کننده: فائو
تاریخ انتشار: ۲۰۱۲

تعداد صفحات: ۱۰۰

شرح مختصر:

به نسبتی که تقاضا برای آب افزایش می‌یابد و رقابت میان بخش‌های مصرف‌کننده آب تشدید می‌شود، کمیابی آب در شکل‌های گوناگونی پدیدار می‌شود. با این همه، غالباً درک رابطه شرایط هیدرولوژیکی، امرار معاش و توسعه اقتصادی دشوار است. ارزیابی عینی آنچه از کمیابی معنا می‌کنیم و چگونگی تأثیرگذاری کمیابی آب بر تحولات سریع اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی که امروز شاهد هستیم، با تأخیر فراوان مورد توجه قرار گرفته است. این گزارش، مصرف آب در کشاورزی را نقطه آغاز بحث قرار می‌دهد، چون این بخش بزرگترین برداشت‌کننده آب در جهان در سال‌های آتی خواهد بود.
گزارش ارزیابی جامع مدیریت آب در کشاورزی در سال ۲۰۰۷
(Comprehensive Assessment of Water Management in Agriculture ) این پرسش را مطرح کرد که: آیا زمین، آب و ظرفیت انسانی کافی برای تولید غذا برای جمعیت رو به رشد در ۵۰ سال آینده وجود دارد- یا آب تمام خواهد شد؟ پاسخی که به این پرسش داده شد چنین بود: امکان تولید غذا وجود دارد- ولی این احتمال هست که تداوم تولید کنونی غذا و روندهای زیست‌محیطی، به بحران‌هایی در بسیاری از بخش‌های جهان منجر خواهد شد. تنها اگر ما برای بهبود مصرف آب در کشاورزی دست به کار شویم، پاسخگوی چالش‌های وخیم رویاروری بشریت در ۵۰ سال آینده خواهیم بود. به بیانی دیگر، تداوم روند گذشته را نمی‌توان گزینه به شمار آورد. اگر قرار است روندها و بحران‌ها معکوس شوند، باید تغییرات واقعی در شیوه مصرف و حکمرانی آب صورت داد.
این گزارش دو هدف را دنبال می‌کند. نخست، تعریف چارچوب حسابداری آب که تفسیر عینی کمیابی آب را امکان‌پذیر سازد. دوم، نشان‌دادن فرصت‌ها و نحوه‌ای که مدیریت آب در کشاورزی می‌تواند نقش مؤثرتری در پاسخ به نگرانی‌های فزاینده درباره کمیابی جهانی آب شیرین ایفا نماید.

دانلود گزارش

فرم ثبت نظرات

نام
ایمیل
متن
متن