نسخه بخش خصوصی برای آبخوانها
برداشت بیرویه و بیش از ظرفیت دینامیکی منابع آب زیرزمینی در چهار دهه گذشته منجر به تحمیل فشار بر منابع بیننسلی، تخلیه منابع استراتژیک و کسری تجمعی مخزن بیش از ۱۳۰ میلیارد متر مکعبی در منابع آب زیرزمینی، ممنوعه و بحرانی شدن ۴۱۰ دشت از ۶۰۹ دشت کشور، بروز پدیده شوم و نگرانکننده فرونشست زمین و تهدید پایداری سرزمین شده است.
حال بر اساس این وضعیت مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران و وزارت نیرو تفاهمنامه مشترکی را برای ارائه راهکار و سازوکارهایی که بتواند در اجرای برنامههای عملیاتی طرح احیا و تعادلبخشی آب زیرزمینی مؤثر و مفید باشد، منعقد کردند.
در قالب این تفاهمنامه، این مرکز، مطالعاتی را به منظور آسیبشناسی طرح و احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی در سطح ملی و تدوین نقشه راه و سند راهبردی احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی در دستور کار قرار داد.
در گام نخست، مطالعات آسیبشناسی طرح احیا و تعادلبخشی با رویکرد مشارکتی و دریافت نظرات ذینفعان و خبرگان امر انجام شد که خروجی آن منجر به شناسایی ۴ عامل (علت) و ۲۲ مسئله (معلول) بهعنوان مهمترین عوامل و مسائل مؤثر بر عدم تحقق اهداف طرح احیا و تعادلبخشی و از دیدگاه کلانتر، وضعیت نامطلوب منابع آب زیرزمینی در شرایط کنونی، شده است.
گزارش کامل این خیر را می توانید در روزنامه پیام ما مطالعه نمایید.