طرح نجات آبخوانها
استان کرمان از لحاظ فرونشست، رتبه دوم کشور را دارد.. اگر در این زمینه چارهاندیشی نشود و برداشت آب از سفرههای زیرزمینی کاهش پیدا نکند، در آینده شاهد مرگ آبخوانها خواهیم بود؛ این موضوعی است که به صراحت علیرضا ابوالحسنی، مدیرکل منابع طبیعی شمال استان کرمان آن را بیان میکند.
.. یکی از راهکارهای مهم در توقف فرونشست کرمان توسعه آبخیزداری و نجات آبخوان هاست. در طول سه سال گذشته بیش از سه هزار میلیارد تومان برای توسعه آبخیزداری هزینه شده و طرح نجات آبخوانها با امضای تفاهمنامههای جدید با پیمانکاران در حال اجراست.
قناتهای قدیمی کرمان که عمری به درازای ۱۰۰ تا ۲۵۰ سال دارند نیز آتش زیر خاکستر شدهاند. قناتهای کرمان که البته همگی متروکه شدهاند و حالا از آنها فقط حفرههای خالی در زیر شهر باقی مانده و مشخص نیست که در کجا هستند، زیرا هیچ اطلسی در خصوص قناتهای کرمان وجود ندارد. به گفته مدیرکل منابع طبیعی شمال استان کرمان حدود 40 هزار میله قنات به طول 70 هزار کیلومتر حفر شده است. قناتهایی که به دلیل ساخت و ساز و برداشتهای بیرویه خالی شدهاند. ابوالحسنی میگوید: از سوی دیگر سرازیر شدن آب فاضلاب شهر به درون چاهها و قناتها احتمال فرونشست در شهر کرمان را هم موجب میشود. اما به دلیل ساخت و ساز امکان رؤیت چاههای قنات در شهر وجود ندارد، اما در زیر زمین موجود هستند.
..این مسئول با بیان اینکه به منظور احیای قناتها، طرح آبخیزداری و آبخوانداری تفاهمنامهای با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپاه پاسداران به امضا رسیده است، میگوید: در سه سال 3 هزار و 150 میلیارد تومان -سالانه نزدیک به هزار میلیارد تومان- طرحهای آبخیزداری در این راستا انجام خواهد شد..
متن کامل این خبر را می توانید در روزنامه ایران مطالعه نمایید.