نقدی بر فعالیت های فراقانونی وزارت نیرو

از دوستانم شنیده بودم که وزارت نیرو قصد دارد مجوز برداشت آب چاه های کشاورزی که چند دهه پیش صادر کرده است را به نصف کاهش دهد. دلیل این کاهش، برداشت بیش از اندازه آب های زیرزمینی عنوان می شد. ابتدا این موضوع را در حد یک شایعه و لاف خبری می دانستم؛ چون برایم این سؤال مطرح بود که چطور ممکن است که با یک تصمیم، باغاتی که در اغلب موارد عمرشان از عمر کارمندی مسئولان وزارت نیرو و شرکت های آب منطقه ای بیشتر است را با کم کردن دبی پروانه ها، خشک کنند؟!! .. مگر همین پروانه ها را وزارت نیرو با علم به وضعیت منابع آبی صادر نکرد! حالا چه شده که امروز بعد از گذشت 40، 50 سال می گوید برداشت شما بیش از توان سفره است؟! ایشان پروانه ها را صادر کرده اند و من تنها کشاورزی کرده ام. ما کشاورزان با اعتماد به مجوزها تمام داشته هایمان را باهزار امید در کشاورزی هزینه کردیم..

گذشت نا اینکه مدتی پیش برای تمدید پروانه گذرم به شرکت آب منطقه ای افتاد، ناباورانه دیدم که بدون اطلاع، پروانه بهره برداری چاه آبم 25 درصد کم شده است! پایین پروانه بهره برداری نوشته بود: این پروانه بر اساس دستورالعمل سوم طرح احیا و تعادل‌بخشی آبهای زیرزمینی، اصلاح و تعدیل شده است و پروانه های قبل از درجه اعتبار ساقط است. با خودم گفتم که این چه دستورالعملی است که توانسته به این راحتی از حق برداشت آب کم کند. با هزار زحمت دستورالعمل را پیدا کردم، عنوانش این بود: "دستورالعمل سوم طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی: دستورالعمل اجرای تؤامان آیین‌نامه اجرایی مصرف بهینه آب کشاورزی و قانون تعیین تکلیف چاه‌های آب فاقد پروانه بهره‌برداری"..
ادامه متن مشخص می کرد که منظور از اصلاح در این آیین‌نامه، تنها کاهش دبی برداشت پروانه ها به هر صورت ممکن بود! .. وزارت نیرو برای این آب مازاد می‌تواند تخصیص‌های جدیدی برنامه‌ریزی کند. 10 درصد از آب مازاد می‌تواند به تأمین نیازهای شرب و صنعت آتی اختصاص بیابد و 90 درصد مابقی را به چاه های فاقد پروانه تخصیص دهد!

درست اینجا بود که حسرت خوردم که ای کاش چاه غیرمجاز داشتم و مشمول دلسوزی و تلاش مسئولان برای مجوزدار کردن آب می شدیم. بنظرم چاه‌هایمان غیرقانونی باشند، در دسرمان کمتر است.

عنوان دانلودها بازدید ها
دروغ بزرگ 208 2806

فرم ثبت نظرات

نام
ایمیل
متن
متن