دیپلماسی آب کشور در دولت مشهود نیست

ورود اتاق بازرگانی به موضوع آب و مدیریت آن بسیار جدی، همه‌جانبه و مستمر است و بنابر تکلیف قانونی در راستای حمایت از ذی‌نفعان و مصالح ملی و همچنین کمک به مجریان طرح‌های مرتبط با رفع بحران آب است. یکی از تصمیمات مهم و ضروری شورای عالی آب پرداختن به تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی در قالب ۱۵ پروژه است و تمام سازمان‌ها و ذی‌نفعان در به ثمر رسیدن این طرح، به‌طور جد با مجریان باید همکاری کنند. اما آنچه تاکنون در اجرای این طرح شاهد آن بوده‌ایم، این است که سرعت بسته شدن چاه‌های غیرمجاز متناسب با رفع بحران آب زیرزمینی نیست، به طوری که تا پایان سال ۹۴، تنها حدود ۹۲۰۹ حلقه چاه مسدود شده است.  گفته‌ها حاکی از آن است که هنوز در کشور چاه‌های غیرمجاز آب حفر می‌شود و شاید سرعت حفر چاه‌های غیرمجاز بیش‌تر از بستن چاه‌های موجود باشد.
برای حل شوری مخزن سد گتوند و رفع تهدید و نگرانی‌های جدی شور شدن اراضی و مسیر رودخانه کارون هنوز تصمیم مشخصی اتخاذ نشده است و این مسئله مهم با موضوع کیفیت آب کارون و دلایل آن مخلوط و سبب شده همه دلسوزان نگران از به سایه رفتن مسئله اصلی که همان انفجار بمب نمک حبس‌شده در دریای سد گتوند است، باشند.
هنوز اثری از فعال شدن دیپلماسی آب کشور در دولت مشهود نیست و معلوم نیست چگونه و با چه به دنبال حل مسئله تأمین زیست‌محیطی تالاب‌های انتهایی و رودخانه‌های دجله و فرات خواهیم بود، تا حداقل بخش اعظم مسئله ریزگردها قابلیت کنترل پیدا کند.
ادامه مطلب

فرم ثبت نظرات

نام
ایمیل
متن
متن