پیام تسلیت اندیشکده تدبیر آب ایران برای درگذشت مرحوم مهدی آگاه

مهدی آگاه، کشاورز محقق و فعال اقتصادی و اجتماعی‌ ایران‌دوست و متعهد، از بنیانگذاران اندیشکده تدبیر آب ایران، چشم از جهان فروبست. اندیشکده تدبیر آب ایران به همین مناسبت پیامی را منتشر کرد که در ادامه می‌خوانیم؛

 

أَنَّ اْلأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصّالِحُونَ «انبیاء 105»

از شمار دو چشم یک تن کم

و از شمار خرد هزاران بیش

مهدی آگاه، کشاورز محقق و فعال اقتصادی و اجتماعی‌ ایران‌دوست و متعهد، از بنیانگذاران اندیشکده تدبیر آب ایران، چشم از جهان فروبست. ایشان یکی از چهره‌هایی بود که دلسوزانه ایران و مردمش را دوست داشت، و تا لحظه آخر غصه این سرزمین را خورد و هر چه در توان داشت برای پاسداری از ارزش‌ها و امیدهای نسل آینده به میدان علم و عمل آورد؛ کشاورزی کوشا، پیشرو، آینده‌نگر و صبور از اهالی دانش و خرد بود که به مدد سابقه طولانی کشاورزی و حضور فعال در عرصه صنعت کشور با نگاهی عمیق و حکیمانه و دیدگاهی جامع‌الاطراف، تاریخ، حقوق و اقتصاد را؛ ایران را؛ خاک را و آب را می‌فهمید، گوشه‌گوشه خاک زرد و سرخ را لبخند می‌کاشت و امید بر می‌داشت.

نام «حکیم» که اطرافیان به او داده بودند از همین ایرانی‌دوستی، حکمت‌خیزی و دوراندیشی او نشئت می‌گرفت که نگاه تیزبینانه، تجربه غنی و بینش او هر همنشینی را برخوردار از نگاهی بلند به ایران بر فراز فرهنگ، تاریخ و تمدن می‌کرد. بر توسعه ظرفیت فکری، علمی و مهارتی نسل جوان برای دیدن ایران از همین بلندای تاریخ و فرهنگ، تاکید و عزم راسخ داشت و با وجود رنج‌ها و محدودیت‌های جسمانی، روح و فکر بلند او و پشتکار مثال‌زدنی‌اش جسم رنجور را قوت مبارزه می‌داد تا به دلیل مشاهده آثار زیانبار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تصمیمات و سیاست‌ها بر معیشت خود و جامعه و تاراج منابع تمدنی زیرزمینی یک لحظه کوتاه نیاید و با قلم به دست گرفتن و گفت‌وگو با کنشگران مختلف روشنگری کند. کافی بود فرصت مصاحبت با او نصیب آدمی می‌شد، قبل از دیدار با بعد از دیدار تفاوتی محسوس در جهان‌بینی و نگاه او ایجاد می‌شد. مصداق این صحبت شمس بود که « جهان چیزی نیست الا دیدار». دیدار انسان‌هایی با وجود‌های صاحب حکمت، برافراشته، استوار، معنابخش، افق‌گشا و جلابخش.

وی بازرگانی صاحب بینش اقتصادی و دارای نگاهی ژرف، متمایز و منحصر به فرد در تحلیل و تفسیر مسائل و تحولات اقتصادی و اجتماعی کشور بود که اهتمام ویژه‌ای به آگاه ساختن تصمیم‌گیران و کارشناسان دولتی نسبت به پیامدهای توصیه ها و تصمیمات آنان داشت. از معدود چهره هایی بود که در برابر هجمه‌ها به بخش کشاورزی و زیرسؤال‌بردن مزیت اقتصادی آن، به استناد آمار و ارقام، به دفاع از این بخش پرداخت. از این رو بود که ساحت اندیشه را به نجات محیط‌زیست و منابع آب فرامی‌خواند و از این گذرگاه مقالات و سخنان پرمغزی درباب منابع آب، کشاورزی، مسائل اقتصادی ایران و تمهیدات حقوقی در حوزه آب ارائه کرد که برخی از آنها از دریچه اندیشکده تدبیر آب ایران در معرض عموم قرار گرفت.

اندیشکده تدبیر آب ایران ضایعه درگذشت این کشاورز فرزانه فروتن را به تصمیم‌گیرندگان، محققان، جامعه بخش خصوصی ایران‌دوست و فعالان محیط‌زیستی تسلیت می‌گوید و برای خانواده آن مرحوم آرزوی صبر و شکیبایی دارد.

«همانا زمین را صالحان به ارث می‌برند».

 

 

 

فرم ثبت نظرات

نام
ایمیل
متن
متن