انرژی تجدیدپذیر برای کشاورزی
سیستمهای انرژی و سیستمهای غذا و کشاورزی عمیقاً با یکدیگر پیوند دارند. سیستمهای غذا و کشاورزی حدود 30 درصد انرژی جهان را مصرف میکنند. یک سوم انتشار گازهای گلخانهای در سیستمهای غذا و کشاورزی به انرژی اختصاص دارد. از این رو، رویکرد مشترک به دو مقوله گذار انرژی و تحول در سیستمهای غذا و کشاورزی در مسیر تأمین تقاضای فعلی و آتی غذا و انرژی، به شیوهای فراگیر و پایدار از نظر محیطزیستی بسیار ضروری است.
انرژیهای تجدیدپذیر فرصت مهمی را برای تأمین نیازهای انرژی در بخش کشاورزی فراهم میآورد. این فرصتها برای افزایش درآمد کشاورزان، کاهش تلفات، اشتغالزایی، بهبود دسترسی به سوختهای پاک برای پخت غذا و پیشبرد اقدامات اقلیمی برای کاهش اثرات و سازگاری مهم هستند.
گزارش انرژی تجدیدپذیر برای سیستمهای غذا و کشاورزی با همکاری مشترک آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و سازمان فائو تهیه شده است و نقش انرژیهای تجدیدپذیر را در سیستمهای غذا و کشاورزی و فرصتی را که برای پیشبرد اهداف انرژی و امنیت غذایی و همچنین کمک به دستیابی به اهداف توسعه پایدار و توافقنامه پاریس فراهم میسازند تحلیل میکند.
این گزارش دستور کار 8 مادهای را برای افزایش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در بخش کشاورزی معرفی میکند:
- تهیه دادههای بهتر برای هدایت سرمایهگذاری در انرژی تجدیدپذیر در سیستمهای غذا و کشاورزی
- ابزارهای ارزیابی فرصتها و تقویت سیاستگذاری
- بهبود دسترسی به منابع مالی برای کاربران نهایی و شرکتها
- طراحی رویکردهای یکپارچه به منظور متحولسازی سیستمهای غذا و انرژی
- تقویت دیدگاههای فرابخشی در استراتژیهای ملی
- تقویت نوآوری در تکنولوژیها و وسایل کممصرف از نظر انرژی
- تمرکز بر آگاهیبخشی و ظرفیتسازی
- تأکید بر فراگیربودن فرایندها و اقدامات تا همه گروهها را شامل شود.
برای دریافت گزارش اینجا کلیک نمایید.