گزینه‌های کاهش مصرف آب و آلودگی آب در رشد اقتصادی

عنوان گزارش: Options for decoupling economic growth from water use and water pollution


عنوان به فارسی: گزینه‌های کاهش مصرف آب و آلودگی آب در رشد اقتصادی
نهاد تهیه‌کننده: برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP)
تاریخ انتشار: ۲۰۱۵
تعداد صفحات: ۷۸
شرح مختصر:
رشد تقاضای آب در بخش‌های خانگی، صنعت، کشاورزی، و حفظ سلامت خدمات محیط زیست، چالش‌های رو به رشدی را در برابر مدیریت عقلایی منابع آب قرار می‌دهد. عدم قطعیت موجودی آتی آب و بهره‌مندی همگانی از آن، در تمام قاره‌ها در حال افزایش است. بر اساس گزارش جهانی ریسک در اجلاس جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۵، آب (موجودی/ کمیابی/ مدیریت)، صدرنشین ریسک‌های جهانی است. تا سال ۲۰۳۰، اگر هیچ تغییری در نحوه مدیریت آب رخ ندهد، جهان با کمبود ۴۰ درصدی تأمین آب روبرو خواهد شد. انتظار می‌رود مجموع تقاضای محصولات کشاورزی تا حدود ۶۰ درصد برای برآوردن افزایش تقاضاهای ناشی از رشد جمعیت و درآمدها رشد یابد.
مشکلات مدیریت منابع آب، چندوجهی است، و تنوع گسترده‌ای از مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در بر می‌گیرد. به برخی از این چالش‌ها می‌توان با حکمرانی پایدار، عادلانه و کارآمد، که مصرف آب را میان بخش‌های مختلف و اکوسیستم‌ها بهینه می‌سازد و میان نیازهای کنونی و آینده توازن برقرار می‌کند پرداخت. پیشبرد این امور مستلزم آن است که دولت‌ها، کسب و کارها، مصرف‌کنندگان و بخش‌های دیگر، گامی فراتر بگذارند و نقش فعالی در بهبود مدیریت منابع آب ایفا نمایند. در این زمینه، کارگروه مدیریت پایدار آب کمیته جهانی منابع (International Resource Panel)، معرفی عرضه یک رویکرد نو و پایدار به مدیریت آب را دنبال می‌کند.
نوشتار حاضر، دومین گزارش این کمیته درباره مدیریت پایدار آب است. گزارش نخست، به شرح تفصیلی چگونگی سنجش سیاست کاهش مصرف می‌پردازد. همچنین به معرفی و بحث درباره روش‌های تحلیلی مورد نیاز برای اطمینان از اینکه مصرف آب در چرخه عمر می‌تواند به شکل مناسب کمی شود و با سایر اقدامات در اقتصاد سبز یکپارچه شود پرداخته است.
گزارش حاضر می‌کوشد تا مبنای مفهومی و تحلیلی و توجیه قانع‌کننده برای سیاست کاهش مصرف و تصمیم‌گیری درباره آن در مدیریت منابع آب فراهم آورد.
این گزارش ابزارها و فرصت‌های تکنولوژیکی و سیاستی نوآورانه را برای شتاب‌بخشیدن به کاهش مصرف و تحقق منافع زیست‌محیطی و اقتصادی کارآیی و بهره‌وری افزایش‌یافته مصرف آب، برای کشورهای در حال توسعه و نیز توسعه‌یافته واکاوی می‌کند. در ادامه، امکانات و محدودیت‌های ابزارها و رویکردها برای بخش‌های کشاورزی، شهری و صنعتی، و کاربست رویکردها در یک سیستم بزرگ‌مقیاس، مانند حوضه آبریز تبیین می‌شود.
همچنین، پیوندهای درونی میان مصرف و تولید، با تحلیل راه‌هایی که تجارت جهانی بر توزیع جغرافیایی مصرف و آلودگی آب تأثیر می‌گذارد بررسی می‌شود. کاهش مصرف منابع و آثار در جریان رشد اقتصادی در بخش آب، به ویژه در مناطقی که منابع آب تحت فشار قرار دارند و سلامت انسان و اکوسیستم را تهدید می‌کند، اهمیت زیادی دارد.
فهرست مطالب
۱- مقدمه
۲- توجیه ضرورت کاهش مصرف منابع
۳- چالش منابع آب
۴- نوآوری تکنولوژیکی و کاهش مصرف منابع
۵- نوآوری سیاستی و کاهش مصرف منابع
۶- جمع‌بندی‌ها و توصیه‌ها
۷- واژه‌نامه
۸- فهرست منابع

علاقه مندان می توانند از طریق لینک دانلود زیر به فایل این گزارش دسترسی پیدا کنند.

دانلود گزارش

فرم ثبت نظرات

نام
ایمیل
متن
متن