رویارویی با چالش اصلاح بخش آب

عنوان گزارش: Meeting the water reform challenge


عنوان به فارسی: رویارویی با چالش اصلاح بخش آب
نهاد تهیه‌کننده: سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)
تاریخ انتشار: ۲۰۱۲
تعداد صفحات: ۱۷۵
شرح مختصر:
مدیریت خوب، برای توسعه انسانی و اقتصادی، و برای تداوم حیات اکوسیستم‌ها بنیادی است. سیاست‌های آب در سراسر جهان نیاز فوری به اصلاح دارند. علی‌رغم بهبودها در برخی بخش‌ها و کشورها، پیشروی در راستای تحقق اهداف نهایی ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی درباره مدیریت آب و تضمین دسترسی به آب برای همگان ناموزون بوده است.گردآوردن سیاست‌گذاران پیرامون یک دستور کار سازنده اصلاحات آب باید اولویت بالایی داشته باشد و مستلزم تعهد و راهبری قوی سیاسی است.
این گزارش بینش‌های کلیدی را از فعالیت‌های اخیر سازمان گردآوری کرده است و قلمروهای اولویت‌دار را که دولت‌ها باید تلاش‌های اصلاح‌گرانه خود را بر آنها متمرکز کنند شناسایی می‌کند. بر اساس دورنمای زیست‌محیطی سال ۲۰۵۰ (Environmental Outlook to ۲۰۵۰)، این گزارش نشان می‌دهد که تقاضای آب انتظار می‌رود در ۴۰ سال آینده تا ۵۵ درصد افزایش یابد، به همراه رشد سریع و فزاینده شهرنشینی، رشد جمعیت و تغییر پویایی اقتصادی که فشار بر منابع آب را افزایش می‌دهد. این روندها و پیش‌بینی‌ها بر ضرورت سیاست‌های بلندپروازانه‌تر و راه‌های جدید پرداختن به چالش‌های آب تأکید می‌کند.
این گزارش دولت‌ها را به تمرکز بر هدایت مبانی سیاست آب در مسیر درست فرامی‌خواند. تأمین مالی پایدار، حکمرانی اثربخش، و انسجام میان سیاست آب و سیاست‌های بخشی، اجزای تشکیل‌دهنده اصلاحات موفق به شمار می‌آیند.
سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه از طرفداران جدی قراردادن موضوع تأمین مالی پایدار برای تأمین آب و دفع بهداشتی فاضلاب در رأس مباحث جهانی درباره سیاست‌ها است. پرکردن شکاف عمیق میان بودجه موجود و سرمایه‌گذاری لازم، نیازمند تلاش‌های قابل توجه دولت‌ها و بخش خصوصی است. در کشورهای در حال توسعه، هزینه‌کرد کنونی باید تا حدود ۱۸ میلیارد دلار در سال برای گسترش خدمات آب و تحقق اهداف جهانی آب و دفع بهداشتی فاضلاب دوبرابر شود. علاوه بر این، سالانه ۵۴ میلیارد دلار دیگر برای صرفاً نگهداری زیرساخت‌های موجود در این کشورها نیاز خواهد بود. این گزارش استراتژی‌هایی را درباره چگونگی تدارک تأمین مالی خدمات اساسی آب و دفع بهداشتی فاضلاب ارائه می‌کند، و ابزارهای سیاستی را که می‌تواند به کشورها در تحقق تأمین مالی پایدار کمک کند شناسایی می‌کند.
این گزارش همچنین بر چالش حکمرانی آب در سطوح مختلف تمرکز دارد و اهمیت اطمینان‌یافتن از هماهنگی در داخل و میان نهادهای دولت را برجسته می‌کند. نقش‌ها و مستولیت‌های بسیار پراکنده، ظرفیت مالی و فنی پائین، و چارچوب ضعیف مقرراتی، موانع مهم در برابر طراحی و پیاده‌سازی اصلاحات هستند. حکمرانی عمومی اثربخش، برای تنظیم و ترکیب مناسب ابزارهای سیاستی که مشوق‌هایی را به گروه‌ها مختلف مصرف‌کننده برای دخالت در راه و رسم‌های پایدار آب ارائه می‌کند حیاتی است. حکمرانی مناسب همچنین برای اطمینان از همخوانی میان سیاست‌های آب و برنامه‌ریزی از یک سو، و سرمایه‌گذاری‌های مهندسی و زیرساختی از سویی دیگر بسیار ضروری است.
گزینه‌هایی برای ارتقای انسجام میان سیاست‌های آب و سیاست‌های بخشی وجود دارد. متأسفانه، سیاست‌های آب، انرژی، کشاورزی و محیط زیست غالباً بدون توجه کافی به روابط متقابل آنها تدوین می‌شود. سیاست‌های حمایت از کشاورزی، و یارانه‌های سوخت فسیلی، نمونه‌هایی هستند که معمولاً ناهمخوانی زیادی با سیاست‌های آب دارند. از این رو پیامدهایی برای پایداری منابع آب دارند. آسیب‌شناسی میراث گذشته نهادی و سیاستی، و اشتراک‌گذاری اطلاعات، گام‌های کلیدی در رفع موانع سیاست‌های منسجم‌تر به شمار می‌آیند.

علاقه مندان می توانند از طریق لینک زیر فایل گزارش مربوطه را دانلود نمایند.

دانلود فایل

فرم ثبت نظرات

نام
ایمیل
متن
متن