تاثیر هزینه برق بر رفتار زارعان
عنوان به فارسی: آیا نرخگذاری هزینه نهایی برق بر رفتار زارعان در پمپاژ آب زیرزمینی تأثیر میگذارد؟ ارزیابی تجربه بنگال غربی، هند
عنوان: Does marginal cost pricing of electricity affect groundwater pumping behavior of farmers? Evidence from West Bengal, India
نهاد تهیهکننده:
تاریخ انتشار: 2011
تعداد صفحات: 30
گفتمان سیاست هند درباره تعرفه مناسبتر برق کشاورزی در سالهای اخیر چهره پررنگتری یافته است. تا اوایل دهه 1970، شوراهای برق در تمام ایالتها، بهای برق را بر اساس اندازهگیری مصرف برق چاهها وضع کرده بودند. با این همه، به نسبتی که شمار چاهها در دههها 70 و 80 به چندین برابر افزایش یافت، شوراها با این مسئله روبرو شدند که هزینههای اندازهگیری در مقایسه با مجموع عواید حاصل از بخش کشاورزی، بسیار بالا است. در پاسخ، در دهههای 70 و 80 بیشتر ایالتها تعرفههای ثابت را برای تأمین برق کشاورزی در پیش گرفتند.
با اینکه این راهحل هزینههای وصول قبض برق را پائین آورد، مجموعهای از مشکلات نگرانکنندهتری را به پدید آورد (که هنوز هم باقی است) که هم بر بخش برق و هم آب زیرزمینی تأثیر گذاشت. بسیاری از دولتهای ایالتی، استفاده از این تعرفهگذاری را به عنوان ابزار انتخاباتی آغاز کردند و از این رو، تعرفه ثابت، استمرار یافت. زیان ناشی از این رویکرد، حدود 270 میلیارد روپیه در سال 2001 برآورد شده و برای سال 2008، تخمین زده میشود به 320 میلیارد روپیه رسیده است (بخشی از این زیان، با یارانه 190 میلیارد روپیه تأمین برق کشاورزی پرداخت شده است). تأمین بدون کنتور برق، به ابزاری برای شوراها برای پنهانکردن ناکارآمدیها از نظر تلفات انتقال و توزیع نیز تبدیل شده است. با گذشت زمان، شوراها با مشترکان کشاورزی خود، مانند بدهکار رفتار کردند. در نتیجه، کیفیت تأمین برق در نواحی روستایی تنزل کرد و برخی ایالتها با قطع برق مصرفکنندگان کشاورزی روبرو شدند.
هدف این ارزیابی، کمیکردن تأثیر تغییر سیاست اخیر در بنگال غربی درباره نرخگذاری برق، از تعرفه ثابت به تعرفه بر اساس اندازهگیری مصرف است. در این مطالعه تلاش شده تأثیر سیاست جدید بر تعداد کل ساعتهای پمپاژ، به ویژه در فصل تابستان، و توزیع آن در مزارع مالکان پمپ و فروش به دیگر زارعان بررسی شود. در تئوری، باید شاهد کاهش پمپاژ کلی بود ولی تأثیر بر مصرف آب، و فروش میتواند ناشی از عوامل گوناگون کمتر شود. همچنین، تأثیر تغییر سیاست بر مجموعهای از متغیرهای ثانوی تأثیر، شامل تغییرات در الگوی کشت و میزان محصول بررسی شده است.